Ciasto miodowe

Przepis na bardzo proste i smaczne ciasto miodowe, które zachwyci nie jedno podniebienie.

Składniki oraz sposób przygotowania

Przepis na blaszkę 36x24cm.

Ciasto:

  • 2,5 szkl. mąki
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 4 jajka

Wszystkie składniki zagnieść, jak będzie się kleić dosypać mąki – ciasto podzielić na 3 części i upiec każde osobno w 180 stopniach przez ok. 15 min do zarumienienia.

Krem:

  • 3 szkl. mleka
  • 8 łyżek kaszy manny
  • 4-6 łyżek cukru
  • kostka miękkiego masła

Ugotować kasze manną, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem (można cukru dodać więcej jak kto lubi) i po łyżce dodawać ostudzoną manne. Powstałym kremem przełożyć ciasto. Posypać kolorowymi wiórkami. Miodownik jest dobry następnego dnia, ponieważ w tym samym dniu jest twardy.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!