Ciasto jogurtowe z rabarbarem

5
(7)

Ciasto jogurtowe z rabarbarem

Wilgotne i puszyste ciasto z pysznym i kwaśnym rabarbarem. Bardzo proste w przygotowaniu!

Składniki

  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 125 g masła roztopionego i lekko przestudzonego
  • 2 jajka
  • 180 g cukru
  • cukier wanilinowy
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 kg rabarbaru pokrojonego na 2 cm kawałki

Przygotowanie

Wymieszać jogurt, masło, jajka i cukry. Dodać stopniowo przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać dokładnie. Dno formy (24×24) wyłożyłam papierem do pieczenia. Przełożyłam ciasto, na wierzchu poukładałam rabarbar.
Piec w 175ºC ok. 50 minut (do suchego patyczka). Wystudzone oprószyć cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!