Ciasto dwa smaki

Pyszne owocowe ciasto bez pieczenia na herbatnikach z brzoskwiniami i kiwi.

Składniki

  • herbatniki
  • 2x budyń waniliowy
  • pół kostki masła
  • 1 cukier wanilinowy
  • brzoskwinie
  • sparzone kiwi (obrać i pokroić w plastry, a potem zalać wrzątkiem)
  • galaretka brzoskwiniowa
  • galaretka agrestowa

Przygotowanie

Na samym początku galaretki zrobiłam wg przepisu na opakowaniu. Ja miałam brzoskwiniową i agrestową. Tą agrestową zrobiłam z mniejszej ilości wody.

Herbatniki wyłożyłam na spód blachy, budyń ugotowałam wg przepisu jedynie dolałam minimalnie więcej mleka może z pół szklanki.

Jak budyń wystygł to dodałam pół kostki masła i cukier wanilinowy i wymieszałam mikserem aż się zrobiła gładka masa.

Na wierzch poukładałam owoce w moim przypadku brzoskwinie i kiwi. Jak galaretki były prawie stężone to na jedną stronę delikatnie wylałam brzoskwiniową a na drugą stronę agrestową.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 25

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!