Ciasto „Afrodyta”


„Afrodyta” to ciasto które nie tylko wspaniale wygląda, ale również świetnie smakuje. Z powodzeniem zaspokoi Twój apetyt na słodkie.

Składniki

Masa:

  • śmietanka 30% 500 ml
  • dwie cytrynowe galaretki
  • śnieżka
  • 1/2 szklanki cukru (ja daję cukier puder)
  • kostka sera tłustego 250g

Przygotowanie

Piekę najprostsze ciasto biszkoptowe. Kroję na dwie części, spód/góra.

Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Odstawiamy do stężenia.

Śmietankę ubijamy, dodajemy te galaretki, ser utarty z cukrem. Przekładamy ciasto.

Wierzch smarujemy dżemem brzoskwiniowym pocieramy zasmażonymi wiórkami kokosowymi.

Wkładamy do lodówki na 2 godz. Można podać z kawą.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 36

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!