Ciasteczka budyniowe

4.3
(19)

Ciasteczka budyniowe

Przepis na pyszne budyniowe ciasteczka maślane, które rozpływają się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu!

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

Składniki połączyć i zagnieść ciasto. Uformować kulki i włożyć je do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu z lodówki kulki spłaszczyć widelcem na papierze do pieczenia. Piec ok. 15-20 minut w 190° do zarumienienia.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 19

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!