Chleb bez czekania

4.6
(17)

Chleb bez czekania

Przepis na chleb bez czekania. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, upiec i gotowe!

Składniki

  • 25g świeżych drożdży lub 7 g drożdży instant
  • 500 ml wody
  • 750g mąki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Nagrzać piekarnik na 200 stopni. Drożdże wymieszać z wodą. Następnie dodać mąkę, cukier, sól i olej. Wyrobić ciasto aż się składniki połączą, jakby się ciasto kleiło, to na końcu dodać trochę mąki aż nie będzie klejące. Uformować chlebek i włożyć do naczynka żaroodpornego. Piec przez około 1 godzinę. Wierzch chleba po upieczeniu spryskać trochę wodą.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 17

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!