Carbonara z sosem z mascarpone


Makaron carbonara to pomysł na pyszne i szybkie danie, gdy nie mamy zbyt dużo czasu na przygotowanie posiłku – jest ono gotowe w kilkanaście minut.

Składniki:

  • makaron
  • boczuś 30 dkg
  • cebulka czosnkowa
  • czosnek 1 duży ząbek
  • 2 jajka
  • serek carbonara
  • sól i świeży pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj, drobno pokrojony boczek podsmaż na patelni, dodaj cebuli i wszystko duś na koniec dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę.

W miedzyczasie do miski daj jajka i mascarpone. Ubij mikserem. Jakby było za gęste to dodaj smietanki 30%. Jak sie boczuś wytopi i cebulka zeszkli dodaj ugotowany makaron i zalej jajkami z serem. Nie gotuj tylko podgrzej żeby był sosik.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!