Bułeczki śniadaniowe


Jak raz je upieczesz to te bułki ze sklepu już nie będą Ci tak smakować jak kiedyś.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Zaczyn z drożdży pół kostki, około 1 kg mąki, szklanka mleka, dwie łyżki oleju, jajko, sól.

Zagnieść ciasto, aż przestanie się kleić do rąk (dosypywać mąkę aż przestanie się kleić).

Urywać kulki i położyć na blaszke, nakryć ściereczką. Odłożyć w ciepłe miejsce.

Jak urosną posmarować rozbitym jajkiem i ponacinać nożem. Włożyć do nagrzanego na 200 stopni piekarnika, grzałka góra-dól. Piec okolo 20 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!