Brzoskwiniowy sernik na zimno

5
(7)

Brzoskwiniowy sernik na zimno

Brzoskwiniowy sernik na zimno to prosty do przygotowania i niezwykle smaczny deser, który idealnie sprawdzi się na letnie dni.

Składniki

  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • 1 śmietan-fix
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 2 galaretki przezroczyste
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 1 puszka brzoskwiń w zalewie
  • okrągłe biszkopty

Przygotowanie

Śmietankę ubijamy ze smietan-fixem. Następnie dodaje wiaderko sera waniliowego i miksuje ze śmietanką. Dwie galaretki przezroczyste rozpuszczam w szklance wody. Po wystudzeniu wlewam do masy serowej. W tortownicy układam biszkopty i wylewam masę z galaretką na nie. Wyrównać i do lodówki.

Następnie brzoskwinie z puszki blenduje na mus, a sok z tych brzoskwiń zagotowuje i rozpuszczam w nim dwie galaretki brzoskwiniowe, no i zalewam nimi zblendowane brzoskwinie. Całość wylewam na masę serową. No i do lodówki na kilka godzin.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!