Blok czekoladowy z mleka w proszku


Blok czekoladowy to pyszny deser bez pieczenia, który przypadnie do gustu wszystkim smakoszom czekolady.

Składniki

  • 250 margaryny Kasi
  • 400 g mleka w proszku
  • 200 kulek herbatnikowych czekoladzie
  • 150 ml wody
  • 250 g cukru
  • 7 łyżek kakao

Przygotowanie

Składniki oprócz mleka i kulek podgrzewamy aż wszystkie składniki się połączą. Studzimy masę, dodajemy mleko i kulki. Wszystko mieszamy dokładnie i wykładamy do foremki wyłożoną folią spożywczą. Gotowy deser wkładamy do lodówki na 24 godziny.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 25

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!