Biszkopt bez proszku do pieczenia


Przepis na biszkopt bez proszku do pieczenia. Delikatny, miękki i puszysty. Doskonały na tort.

Składniki

Na tortownicę 24 cm

  • 6 jajek
  • 6 łyżek stołowych cukru
  • 6 łyżek stołowych mąki pszennej
  • cukier waniliowy

Przygotowanie

Białka ubijam z cukrami (stopniowo dodaje cukier trzeba bardzo dokładnie ubić białka) osobno utrzeć żółtka i delikatnie połączyć z białkami. Na koniec dodać przesianą przez sito mąkę i delikatnie połączyć mieszając drewnianą łyżką. Piec w 175°C. 45-50 min (do suchego patyczka).


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 60

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!