Sernik na jogurtach greckich z malinami

4.2
(17)

Sernik na jogurtach greckich z malinami

Prosty przepis na sernik pieczony z jogurtów greckich z dodatkiem owoców. Pyszny i łatwy w wykonaniu!

Składniki

  • 4 jogurty greckie (po 400 g każdy)
  • 1 szklanka oleju
  • 2 szklanki cukru
  • 8 jajek
  • 3 budynie waniliowe lub śmietankowe
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 opakowanie malin

Przygotowanie

Żółtka oddzielić od białek, wsypać 1 szklankę cukru, cukier waniliowy i utrzeć kogel-mogel. Następnie dodać jogurty, wlać olej i wsypać budynie (proszek). Wszystko wymieszać robotem na wolnych obrotach. Z białek ubić pianę, dosypać drugą szklankę cukru i całość dodać do masy jogurtowej. Lekko wymieszać szpatułką.
Formę o wymiarach 22×32 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę jogurtową, a następnie rozłożyć malinki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i wstawić do niego ciasto na około 60 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawić w piekarniku do wystygnięcia. Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 17

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!