Tarta z malinami to ciasto, które zachwyci każdego. Idealnie kruchy i delikatny spód, pyszny krem i świeżutkie owoce.
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 tabliczka białej czekolady
- 500 g mascarpone
- maliny
Przygotowanie
Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy ciasto, brzegi wylepiamy grubiej.
Nakłuwamy ciasto widelcem. Na surowe ciasto nałożyć mniejszą formę do pieczenia, by je obciążyć (zdjąć w połowie pieczenia). Piec zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy wystygnie, dodawać po łyżce mascarpone ciągle mieszając mikserem. Krem przełożyć na wystudzone ciasto i udekorować malinami. Można jeszcze polać roztopioną gorzką czekoladą. Będzie wyglądało jeszcze bardziej apetycznie. Smacznego.