Dżemowiec

4.9
(45)

dżemowiec

Mocno wilgotne, delikatne w smaku i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto idealne na każdą okazję.

Składniki

  • 3 jajka
  • 1/2 słoika dżemu
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka sody

Przygotowanie

Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Wylać na tortownicę o średnicy 25 cm i dodatkowo (niekoniecznie), położyć dwa pokrojone w kostkę jabłka. Piec około godziny w 180 stopniach.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 45

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!