Sernik puszek

4.5
(250)

sernik puszek

Przepis na sernik puszek. Biszkoptowy spód i puszysta serowa masa to połączenie, któremu nikt się nie oprze.

Składniki oraz sposób przygotowania

Ciasto

  • 1/2 margaryny
  • 1/2 szkl cukru
  • 1/2 szkl mąki pszennej
  • 1/2 szkl mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu
  • 1 cukier waniliowy

Mikserem utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodajemy żółtka, obie mąki, proszek, ocet i dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy łyżką. Pieczemy na złoty kolor około 15 minut.

Ser

  • 8 jajek
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 2 budynie śmietankowe (duże)
  • 1 szkl cukru
  • 500 ml śmietany tortowej (36%)

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser i budynie. Dokładnie ucieramy, następnie dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy łyżką. Ubitą na sztywno śmietanę połączyć z masą serową i delikatnie wymieszać łyżką. Wylewamy na upieczone ciasto. Całość piec około 1 godz w 180 stopniach.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 250

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!