Jeśli lubisz truskawki i słodkości z truskawkami, to koniecznie musisz przygotować ten pyszny truskawkowy sernik na zimno.
Składniki
- 4 galaretki truskawkowe
- 800 ml wody
- 330 ml śmietanki kremówki
- 2 kubki serka homogenizowanego o smaku truskawkowym (po 385 g)
- truskawki
Przygotowanie
Do formy z kominkiem wyłożyłam truskawki i zalałam lekko tężejącą galaretką truskawkową – 2 galaretki w 600 ml wody i włożyć do lodówki celem stężenia.
Ubiłam 330 ml śmietanki kremówki, dodałam 2 kubki po 385g serka homogenizowanego o smaku truskawkowym i 2 tężejące galaretki truskawkowe rozpuszczone w 200 ml wody – całość zmiksować i wylać na zastygniętą galaretkę z owocami.
Włożyć do lodówki najlepiej na noc. Aby wyjąć deser z foremki wkładam foremkę na kilka sekund do ciepłej wody i jak sernik odchodzi od foremki wykładam na talerz.