Brzoskwiniowy sernik na zimno to prosty do przygotowania i niezwykle smaczny deser, który idealnie sprawdzi się na letnie dni.
Składniki
- 500 ml śmietanki kremówki 30%
- 1 śmietan-fix
- 1 kg sera z wiaderka
- 2 galaretki przezroczyste
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- 1 puszka brzoskwiń w zalewie
- okrągłe biszkopty
Przygotowanie
Śmietankę ubijamy ze smietan-fixem. Następnie dodaje wiaderko sera waniliowego i miksuje ze śmietanką. Dwie galaretki przezroczyste rozpuszczam w szklance wody. Po wystudzeniu wlewam do masy serowej. W tortownicy układam biszkopty i wylewam masę z galaretką na nie. Wyrównać i do lodówki.
Następnie brzoskwinie z puszki blenduje na mus, a sok z tych brzoskwiń zagotowuje i rozpuszczam w nim dwie galaretki brzoskwiniowe, no i zalewam nimi zblendowane brzoskwinie. Całość wylewam na masę serową. No i do lodówki na kilka godzin.