Kolorowe i lekkie ciasto bez pieczenia, które pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje!
Składniki
- 4 serki homogenizowane waniliowe
- 1 kostka margaryny
- 6 jajek
- 5 różnokolorowych galaretek
- 50 g żelatyny
- 1/2 szklanki cukru
Przygotowanie
Żelatynę rozpuszczamy w szklance wody, studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem. Stopniowo wbijamy po 1 jajku, uważając aby sie nie zważyło. Dodajemy serki i wlewamy żelatynę. Mieszając lekko podgrzewamy aż masa bedzie rzadka. Gataretki osobno rozpuszczamy w szklance wrzącej wody.
Na blache wyścieloną folią aluminiową wlewamy 1/5 masy serowej, odstawiamy do stężenia. Następnie wlewamy tężejacą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Wlewamy kolejną warstwę sera, czynność powtarzamy aż uzyskamy 10 warstw. Ostatnia powinna być galaretka.