Mini bezy

5
(4)

Mini bezy

Mini bezy to pomysł na szybki i smaczny deser dla dzieci i dorosłych. Takie małe, chrupiące łakocie, idealne na osłodę dnia.

Składniki

  • 4 białka
  • 300 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

4 białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo 300 gram cukru kryształu zmieszanego z paczką cukru wanilinowego. Gdy cukier jest rozpuszczony dodać łyżkę soku z cytryny która zetnie nam delikatnie masę. Nałożyć masę do szprycy lub rękawa i formować ciasteczka na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Włożyć blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni i piec przez około 40 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!