Domowy chleb z chrupiącą skórką

4.4
(178)

Domowy chleb z chrupiącą skórką

Przepis na pyszny domowy chleb z chrupiącą skórką. Szybki do przygotowania i niezawodny. Zawsze się udaje, pięknie pachnie i doskonale smakuje!

Składniki

  • 11 łyżek płatków owsianych górskich
  • 10 dag drożdży
  • 1 litr ciepłej wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 kg mąki pszennej
  • duża garść siemienia lnianego
  • duża garść słonecznika

Przygotowanie

Wodę, płatki owsiane, drożdże, cukier oraz sól wymieszać razem i odstawić na 20 minut.

Później dodać 1 kg mąki pszennej, duża garść siemienia lnianego, duża garść słonecznika i wymieszać. Wyłożyć do dwóch keksowek i wstawić do piekarnika na 180° C. Piec 1 godzinę.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 178

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!