Sałatka z tortellini i warzywami. Malutkie pierożki i chrupiące, kolorowe warzywa to połączenie idealne.
Składniki
- 1 paczka tortellini z mięsem
- 1 papryka czerwona
- 1 ogórek zielony
- 1 puszka kukurydzy
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku
Sos:
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- ½ Łyżeczki miodu
- 1-2 ząbki czosnku
- sól oraz pieprz do smaku
Przygotowanie
Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy, dodajemy do reszty składników oraz wystudzone tortellini.
Wszystkie składniki na sos mieszamy razem z wyciśniętym ząbkiem czosnku oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wlewamy do reszty składników, mieszamy i gotowe.