Sałatka warstwowa z ryżem to doskonały pomysł na spotkanie w gronie rodziny lub znajomych. Nie tylko świetnie smakuje, ale i pięknie się prezentuje.
Składniki
- torebka ryżu
- 2 pomidory
- cebula czerwona
- 2-3 jajka
- ser żółty
- ogórek zielony
- kilka rzodkiewek
- sałata lodowa
- szczypiorek
- majonez
- sól, pieprz
Przygotowanie
Ryż gotujemy i mieszamy z (1/4 szklanki wody, 3 łyżki oleju, łyżeczka cukru i soku cytryny) układamy na spodzie. Potem pokrojone pomidorki, cebula czerwona, ugotowane pokrojone jajka, majonez, starty ser żółty, pokrojony ogórek zielony, starta rzodkiewka, sałata lodowa, majonez, szczypior pokrojony i starty ser żółty na sam wierzch. Między warstwami dodajemy troszkę soli i pieprzu. Smacznego.