Pyszne owocowe ciasto bez pieczenia na herbatnikach z brzoskwiniami i kiwi.
Składniki
- herbatniki
- 2x budyń waniliowy
- pół kostki masła
- 1 cukier wanilinowy
- brzoskwinie
- sparzone kiwi (obrać i pokroić w plastry, a potem zalać wrzątkiem)
- galaretka brzoskwiniowa
- galaretka agrestowa
Przygotowanie
Na samym początku galaretki zrobiłam wg przepisu na opakowaniu. Ja miałam brzoskwiniową i agrestową. Tą agrestową zrobiłam z mniejszej ilości wody.
Herbatniki wyłożyłam na spód blachy, budyń ugotowałam wg przepisu jedynie dolałam minimalnie więcej mleka może z pół szklanki.
Jak budyń wystygł to dodałam pół kostki masła i cukier wanilinowy i wymieszałam mikserem aż się zrobiła gładka masa.
Na wierzch poukładałam owoce w moim przypadku brzoskwinie i kiwi. Jak galaretki były prawie stężone to na jedną stronę delikatnie wylałam brzoskwiniową a na drugą stronę agrestową.