Śnieżny puch to super delikatny i lekki sernik bez pieczenia na herbatnikach. Ten deser to prawdziwa gratka dla wielbicieli serników.
Składniki
- 0.5 kg sera śmietankowego
- 3 opakowania bitej śmietany w proszku Śnieżka
- 1 i 3/4 szkl. mleka
- 2 galaretki (ja dałam cytrynowe)
- 0.5 szkl. cukru pudru
- 0.5 l wody
- starta czekolada
- herbatniki
Przygotowanie
Galaretki rozpuścić w wodzie i ostudzić. Ser utrzeć z cukrem. Mleko ubić ze śnieżkami. Do sera dodać ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać. Powoli wlewać ostudzone galaretki i dalej mieszać.
Blaszkę 25×35 wyłożyć papierem do pieczenia (lepiej się będzie wyciągało), następnie herbatnikami, a na nie wylać masę. Wstawić do lodówki na około godzinę i posypać startą czekoladą.