Lekkie ciasto bez pieczenia, które wygląda bardzo efektownie, a smakuje jeszcze lepiej.
Składniki
- herbatniki
- galaretka malinowa
- maliny
- śmietana 30% x 2
- serek mascarpone
- 2 płaskie łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Przygotowanie
1) Spód blaszki wykładam herbatnikami.
2) Na to galaretka malinowa (tężejąca już).
3) Po wylaniu galaretki wrzuciłam malinki.
4) Po całkowitym stężeniu przygotowałam krem – śmietana 30% x 2 + serek mascarpone + 2 płaskie łyżki cukru pudru + 1 łyżeczka cukru waniliowego. Wszystko razem zmiksowałam do uzyskania sztywnej konsystencji.
5) Krem przełożyłam na galaretkę, a następnie położyłam pokruszone bezy, które miałam w domu.