Pyszna i wyjątkowo szybka w przygotowaniu sałatka z brokułami, serem feta i płatkami migdałowymi to świetny pomysł na lunch, obiad lub na kolację.
Składniki
- 1 większy brokuł
- ser feta
- 3 jajka
- płatki migdałów
- sos czosnkowy
Przygotowanie
Brokuł gotować w osolonej wodzie przez 5 min. Na durszlak odsączyć wodę i jak ostygnie wyłożyć na półmisek.
Płatki migdałów na odrobinie masła przesmażyć na patelni i posypać brokół.
Następnie przygotować sos czosnkowy – jogurt, śmietana, majonez, czosnek i sól. Według uznania polać pierwszą warstwę, następnie ser feta pokroić na kostkę i rozłożyć jako następna warstwa sałatki.
Jajka ugotowane pokroić na ćwiartki i rozłożyć na ser feta i ponownie polać sosem czosnkowym i posypać płatkami migdałowymi.