Prosta i smaczna sałatka przygotowana z surowego kalafiora startego na tarce, z dodatkiem ogórka, kilku rzodkiewek, podana z majonezem.
Składniki:
- 1 średni kalafior, myjemy ścieramy na tarce o grubych oczkach
- 1 żółta i 1 czerwona papryka – kroimy w drobną kostkę
- ogórek przekrojony na pół pozbawiony pestek, pokrojony w drobną kostkę
- 1 mniejsza bądź pół większej cebuli czerwonej pokrojonej w kostkę
- kilka rzodkiewek pokrojonych
- sok z cytryny
- sól ,pieprz czarny do smaku
- 2-3 łyżki majonezu bądź gęsty jogurt grecki
Sposób przygotowania:
Wszystko mieszamy, odstawiamy na chwilkę aż wszystkie smaki się przegryzą. (Można również dodać koperek bądź szczypiorek) siekamy i dodajemy do sałatki mieszamy. U mnie tym razem wersja bez zieleninki.