Zupka gołąbkowa

Pyszna i prosta zupa z kapusty oraz mięsa mielonego w sosie pomidorowym.

Składniki

  • 500g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • mała główka kapusty
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Przygotowanie

Do dużego garnka około (3litry) wkładamy drobno pokrojoną kapustę, następnie na patelni smażymy pokrojoną cebulkę z mięsem mielonym i doprawiamy przyprawami. Po podsmażeniu wrzucamy do garnka z kapustą. Wlewamy przecier pomidorowy, pokrojone pomidory, kostkę rosołową oraz zaklepke z mąki. Całość zalewamy wodą, gotujemy do miękkości kapusty. Ja osobiście gotowałam w szybkowarze około 10 minut. Jak kto lubi wedle uznania, można na ostro doprawić przyprawami, można również dodać paczkę ryżu.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!