Zupa brukselkowa


Prosta i smaczna zupa z brukselką, z dodatkiem ziemniaków i marchewki.

Składniki:

  • 500g brukselki
  • 2 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 50 ml śmietany 30%
  • kawałek pora
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Brukselkę umyć, oczyścić z z brzydkich listków, odciąć końce, zalać wodą i zagotować. Po 5 min. odcedzić. Ziemniaki oraz marchew obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Zalać wodą i dodać kostkę rosołową. Gotować ok. 10 minut. Por drobno pokroić i dodać razem z brukselką do zupy. Gotować warzywa do miękkości. Dolać śmietanki i zagotować.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!