Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i łososiem

Proste i smaczne danie obiadowe z 3 głównych składników: ziemniaków, łososia i szpinaku.

Składniki

  • łosoś wędzony
  • ziemniaki
  • śmietana 30%
  • szpinak
  • masło
  • czosnek
  • bazylia
  • oregano
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Ziemniaki lekko podgotować, pokroić w plastry i ułożyć w naczyniu. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek, bazylię, oregano, sól, pieprz, śmietanę 30% – wyłożyć na ziemniaki. Na górę położyć kawałki łososia. Piec około 30 minut w 180 st.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!