Udka w miodzie i musztardzie

Pieczone udka w miodzie i musztardzie to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje.

Składniki

  • 4 udka
  • 4 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju
  • papryka słodka
  • wegeta
  • przyprawa do kurczaka
  • czosnek

Przygotowanie

Składniki na marynatę wymieszać i natrzeć nią mięso. Odstawić do lodówki na jedną dobę. Po tym czasie udka ułożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekać około godzinki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!