Szarlotka

Szarlotka to ponadczasowe ciasto, którego chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Pyszna, niebiańsko delikatna i do tego prosta w przygotowaniu.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • pół kostki margaryny Kasi
  • 1/2szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietany

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiać przez sito potem posiekać z margaryną dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Na szarlotkę robię zawsze dwa ciasta jedno daje na spód podpiekam 10 min wyciągam i nakładam duszone jabłka z cynamonem, a na jabłka drugie ciasto trę na tarce. I piekę aż się zarumieni.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!