Śnieżny puch

Śnieżny puch to super delikatny i lekki sernik bez pieczenia na herbatnikach. Ten deser to prawdziwa gratka dla wielbicieli serników.

Składniki

  • 0.5 kg sera śmietankowego
  • 3 opakowania bitej śmietany w proszku Śnieżka
  • 1 i 3/4 szkl. mleka
  • 2 galaretki (ja dałam cytrynowe)
  • 0.5 szkl. cukru pudru
  • 0.5 l wody
  • starta czekolada
  • herbatniki

Przygotowanie

Galaretki rozpuścić w wodzie i ostudzić. Ser utrzeć z cukrem. Mleko ubić ze śnieżkami. Do sera dodać ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać. Powoli wlewać ostudzone galaretki i dalej mieszać.

Blaszkę 25×35 wyłożyć papierem do pieczenia (lepiej się będzie wyciągało), następnie herbatnikami, a na nie wylać masę. Wstawić do lodówki na około godzinę i posypać startą czekoladą.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 74

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!