Ślimaczki cynamonowe

Ślimaczki cynamonowe z ciasta francuskiego to szybka do przygotowania przekąska imprezowa. Są miękkie, aromatyczne… co tu dużo pisać, musicie spróbować!

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • łyżka cynamonu
  • łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Ciasto wyłożyć na blat, wysypać na nie cynamon, cukier i dokładnie rozprowadzić po całej powierzchni.

Zwijać ciasto zaczynając od krótszego boku. Pokroić w plasterki o grubości 1 cm i ułożyć na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 170 stopniach.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!