Sernik pod kokosową pierzynką


Przepis na bardzo lekki i delikatny w smaku serniczek pod kokosową pierzynką.

Składniki

Ciasto:

  • 200g mąki
  • 6 łyżek cukru
  • 75g margaryny
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:

  • 1 kg zmielonego sera
  • 2 całe jajka
  • 6 żółtek
  • 2 szkl. mleka
  • 1 szkl.oleju
  • 2 szkl. cukru
  • 2 budynie bez cukru waniliowe

Dodatkowo:

  • wiórki kokosowe

Przygotowanie

Składniki na ciasto połączyć i zapiec w 180* ok. 20 min.

Składniki na masę razem zmiksować i wlać na podpieczone ciasto. Piec ok. 1 godz w temp. 180*. Na gorące wyłożyć pianę z białek ubitą z pół szklanki cukru i posypać kokosem. Zapiec do zrumienienia.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!