Sałatka z fetą i prażonymi migdałami

Sałatka z fetą i prażonymi migdałami jest bardzo lekka, a jednocześnie sycąca, więc doskonale sprawdzi się na imprezę z przyjaciółmi lub rodzinne spotkanie.

Składniki

  • pół główki sałaty lodowej
  • 250g sera feta
  • szklanka suszonej żurawiny
  • szklanka płatków migdałowych

Sos:

  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Wykonanie

Składniki na sos wymieszać i odstawić na pół godziny. Płatki migdałowe usmażyć na suchej patelni.

Sałatkę układać warstwami:
sałata
sos
żurawina
ser feta
płatki migdałowe

Najlepiej smakuje po 2-3h.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 8

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!