Sałatka z buraków i białej kapusty

Przepis na sałatkę do słoiczków z buraków i kapusty białej.

Składniki

  • 2 kg białej kapusty
  • 2 kg surowych buraków
  • 40 dkg cukru
  • 40 dkg cebuli czerwonej
  • 1 szklanka octu
  • 2 łyżki soli

Przygotowanie

Kapustę poszatkować, połączyć ze startymi na grubej tarce surowymi burakami. Wsypać sól, wymieszać. Odstawić na ok. 2-3 godziny do puszczenia soku. Następnie dodać cukier, ocet i cebule pokrojoną w kostkę lub piórka. Dokładnie wszystko wymieszać. Wkładać do słoików bez upychania, zamieszać przed każdym napełnieniem słoika. Gotowe słoiki gotować 45 minut od momentu zagotowania.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!