Sałatka warstwowa

Bardzo łatwa do przygotowania sałatka warstwowa, która pięknie wygląda w przeźroczystych naczyniach.

Składniki:

  • 400g boczku wędzonego 
  • 300g cebuli
  • 200g majonezu
  • 120g ketchupu
  • 300g obranych ogórków kiszonych
  • 150g kukurydzy
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 100g żółtego sera
  • 200g pekińskiej

Sposób przygotowania:

Pokrojony w kostkę boczek smażę. Na wytopionym tłuszczu smażę cebulę pokrojoną w kostkę. Łącze z boczkiem. Kiedy przestygnie wykładam na spód naczynia. Potem połowa majonezu i połowa ketchupu. Kolejna warstwa to kiszone ogórki pokrojone w kostkę. Następnie kukurydza, potem pokrojone w kostkę jaja. Druga połowa majonezu i druga połowa ketchupu. Na to na drobnych oczkach ścieram ser, na wierzch drobno posiekana pekińska i gotowe. 

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!