Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Pomysł na kolację, a także na przystawkę lub imprezową przekąskę – sałatka ryżowa z tuńczykiem.

Składniki

  • 2 torebki ryżu
  • 3 jajka
  • puszka kukurydzy
  • 6 średnich ogórków konserwowych
  • 3/4 słoika papryki konserwowej
  • 2 puszki tuńczyka
  • dwie łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Ryż ugotować i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić. Kukurydzę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy, ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!