Ciasto Raffaello w 15 minut


Proste i obłędnie pyszne ciasto bez pieczenia, którego przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut!

Składniki

  • dwa budynie waniliowe
  • litr mleka
  • kostka margaryny Kasia
  • szklanka cukru pudru
  • 2 opakowania wiórków kokosowych
  • 2 paczki krakersów

Przygotowanie

Budynie ugotować według instrukcji na opakowaniu – poczekać aż wystygną. Utrzeć margarynę w mikserze. Cały czas mieszając dodawać budyń, cukier puder i półtorej opakowania wiórków kokosowych. Następnie wyłożyć na blachę krakersy, posmarować je otrzymaną masą. Czynność powtórzyć 2 razy (krakersy i budyń na przemian). Pospać 1/2 opakowania wiórków kokosowych i odłożyć do lodówki na kilka godzin aż krakersy „zmiękną”.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 6

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!