Rafaello bez pieczenia

Pyszne i łatwe w przygotowaniu kokosowe ciasto bez pieczenia, które zachwyci każdego.

Składniki

  • 4 paczki biszkoptów
  • woda przegotowana z cytryną i cukrem ostudzona
  • 1/2 litra śmietanki kremówki (30%)
  • 2 białe czekolady
  • 200 gram wiórek kokosowych
  • 1/4 część margaryny

Wykonanie

Przygotować blachę i wyłożyć na niej lekko namoczone w wcześniej przygotowanej wodzie z cytryną i cukrem biszkopty.

Połowę śmietany wlać do garnka i podgrzać z margaryną i połamaną czekoladą. Masę odstawić do ostudzenia.

Drugą połowę śmietany ubić. Do ostudzonej masy dodać wiórki kokosowe (200gram) oraz ubitą śmietanę.

Na ułożone i lekko namoczone biszkopty wyłożyć masę tak, aby były pokryte biszkopty.

Znowu układamy biszkopty i wykładamy masę i kolejny ostatni raz układamy biszkopty i wykładamy masę.

Zetrzeć wcześniej zamrożoną mleczną czekoladę i posypać na wierzch. Schować ciasto do lodówki na całą noc i gotowe.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!