Puszysty sernik bez spodu

Wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania sernik bez spodu.

Składniki

  • 8 jajek
  • całe masełko w kostce
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • ser na sernik (najlepiej President, wiaderko 1 kg)
  • mąka ziemniaczana

Przygotowanie

Żółtka oddzielasz od białek, do żółtek dodajesz cukier, cukier waniliowy, miękkie masło i miksujesz. Jak już wszystko się ładnie połączy to dodajesz 3 łyżki mąki ziemniaczanej po czym dalej miksujesz do połączenia. Następnie dodajesz ser i miksujesz. W innej misce miksujesz białka na piane po czym dodajesz do powstałej masy serowej, delikatnie łączysz. Wstawiasz do nagrzanego do 145 stopni piekarnika z termoobiegiem i pieczesz ok 1h i 10 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 35

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!