Pizzerki z szynką i serem

Domowe mini pizzerki to świetna przekąska na każdą imprezę i miła odmiana od tradycyjnej pizzy.

Składniki:

Ciasto:

  • pół kg mąki
  • pół kostki drożdży
  • szkl mleka
  • sól

Dodatki:

  • szynka drobiowa
  • papryka
  • cebula podsmażana
  • ogórki korniszony
  • ser żółty

Sposób przygotowania:

Drożdże rozdrobnić z mlekiem i cukrem, odstawić do wyrośnięcia.

Ciasto rozwałkować i szklanką robić koła, posmarować kocetratem pomidorowym z oregano.

Kłaść plaster szynki, paprykę z cebulą podsmażoną, plasterki ogórka i ser.

Zapiec 15 minut w 180 stopniach.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!