Pasztet jajeczny z pieczarkami

Przepis na puszysty i prosty w przygotowaniu pasztet jajeczny z pieczarkami, idealny na wielkanocny stół.

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 15 dkg pieczarek
  • 1/2 dużej cebuli lub 1 mała
  • 2 łyżki tarkowanego sera
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/4 szklanki tartej bułki
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Ugotowane jajka i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na mocno rozgrzaną patelnie z masłem włożyć pieczarki z cebulą i podsmażyć. Następnie wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku. Masę wyłożyć do foremki i zapiekać ok. 60 minut w 200 stopniach.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 10

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!