Pasta jajeczno-tuńczykowa

Pasta kanapkowa z jajkiem oraz tuńczykiem. Idealna na śniadanie oraz do przekąsek na przyjęcie.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka
  • 3 jajka
  • 1/2 małej puszki kukurydzy
  • ogórek zielony
  • szczypiorek
  • koperek
  • ząbek czosnku
  • majonez
  • jogut grecki

Przygotowanie

Kukurydzę odcedzić, przełożyć do miski. Dodać ogórka pokrojonego w małą kostkę, rozdrobnionego tuńczyka odsączonego z oleju, ugotowane na twardo jajka pokrojone w kostkę. Następnie dodać pieprz i sól do smaku, zmiażdżony czosnek i pokrojony szczypiorek. Dodać jogurt grecki, majonez i wymieszać.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!