Oponki z białego sera


Przepis na bardzo smaczne, lekkie i pulchne oponki z białego sera. Podczas smażenia ładnie rosną.

Składniki

  • 250 g sera białego
  • 250 g mąki
  • 2 jaja
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • olej rzepakowy

Wykonanie

Ser biały rozgnieść, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.

Rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm.

Za pomocą szklanki i nakrętki wycinać oponki.

Oponki smażyć z obu stron w rozgrzanym oleju na złoty kolor.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 14

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!