Napoleonka na krakersach (bez pieczenia)

Pyszne ciasto bez pieczenia na krakersach z kremem budyniowym. Robi się je na prawdę szybko, zawsze wychodzi i każdemu smakuje.

Składniki:

  • 5 szklanek mleka
  • 2 opakowania krakersów lajkonik
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 budyniu śmietankowego lub waniliowego
  • 1 cukier wanilinowy
  • 4 żółtka
  • 1 kostka margaryny lub masła

Przygotowanie:

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym, masłem. W pozostałej szklance mleka rozpuścić mąkę budyń i żółtka dodać do gotującego mleka mieszając aż budyń zgęstnieje. Na wyłożoną krakersami blaszkę wylać gorący budyń przykryć krakersami i po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 15

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!