Murzynek gigant

Przepis na wilgotne, puszyste, delikatne i rozpływające się w ustach ciasto murzynek.

Składniki

  • 1 szkl. mleka
  • 1/2 kostki margaryny rozpuszczonej
  • 1 szkl. cukru
  • 3 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 1 słoik dżemu (smak dowolny)
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 łyżki kakao

Przygotowanie

Wszystkie składniki razem wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i do piekarnika. Piec góra-dół w 180 C do suchego patyczka ok 45-50 minut. Po upieczeniu posypać wiórkami kokosowymi.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 197

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!