Makowiec japoński z gotowej masy makowej


Makowiec japoński z gotowej masy makowej

Przepis na uproszczony makowiec japoński, gdyż wykorzystujemy tu gotową masę makową z puszki, co oszczędzi nam nieco pracy.

Składniki

  • puszka masy makowej 900 g
  • 5 jabłek
  • 6 jajek
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 łyżek kaszy manny
  • dowolne bakalie w ilości 300 g

Przygotowanie

1. Do masy makowej dodajemy starte jabłka, żółtka, proszek do pieczenia, kaszę manną i bakalie. Wszystko dokładnie mieszamy.

2. Ubijamy białka i dodajemy do masy.

3. Ciasto przekładamy do blaszki (36×24,5) i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

4. Po upieczeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 66

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!