Kruche ciasto z musem jabłkowym

Proste, łatwe i szybkie do przygotowania, czyli po prostu kruche ciasto przełożone musem jabłkowym.

Składniki

  • 260g mąki krupczatki lub pszenna
  • 100g masła zimnego
  • 2 łyżki cukru
  • 3 żółtka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 białka
  • 1 saszetka budyniu waniliowego (proszek)
  • 100g cukru
  • Mus z jabłek (miałam swój domowy)

Przygotowanie

Zagnieść ciasto i 1/4 ciasta wkładamy do zamrażalnika a reszta do lodówki na 1 godzinkę. Na formę wykładamy papier do pieczenia na to rozwałkujemy ciasto z lodówki. Na ciasto wykładam mus z jabłek.
Z białek ubijam pianę i dodaje cukier, a na koniec budyń wsypuje i mieszam. Zawartość wykładam na mus z jabłek. Na pianę dodaje ciasto z zamrażalnika stare na grubych oczkach. Piekę z termoobiegiem ok 45 minut w temp 180*C.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 14

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!